Jak na instalaci nového topení

Pomalu zakončujeme další topnou sezonu a možná je nejvyšší čas pustit se do plánování oprav a změn. Letní období je ideální pro různé úpravy a vyhovuje nejen možností bez problémů odstavit topný systém. Pohodovému průběhu nahrává lepší počasí, možnost dočasně bez problémů uskladnit potřebný materiál i zařízení, realizovat případné stavební úpravy nebo odklízet nepotřebné staré prvky.

Výměna kotle

Základem topného systému je kotel, který určuje nejen komfortní vyhřívání interiéru a ohřev vody, ale také míru pohodlí a část rozpočtu, kterou na jeho běžný provoz musíte vyčlenit. Kvalitní kotle dokáží efektivně zužitkovat zdroj, a navíc přidají možnost jednoduše ovládat míru vytápění.

Profesionální firma vám doporučí optimální typ, výběru podřídí velikost vytápěných prostor, vaše osobní nároky, i tepelné úniky. Zohledňují také přednostně kotle, které přinesou úsporu v nákladech. Výhodou regionálních firem je snadná dostupnost. V případě jakékoliv poruchy dokáže firma flexibilně reagovat, kotel nebo celý systém opravit. Samozřejmě poskytuje také kompletní záruční a pozáruční servis. Zároveň může nabídnout spolupráci při podání žádosti o dotaci, Kotlíkové dotace nebo Zelená úsporám mohou v mnoha případech výrazně zvýšit prostředky pro výměnu kotle a dovolí vám snadněji investici umořit nebo vybrat kvalitnější zařízení.

Spojte všechny práce do jednoho zásahu

Na nově zařizované rozvody tepla často navazují i práce s úpravou nebo výměnou rozvodů vody. Rekonstrukce může být časově i finančně náročná a dočasně přináší i omezení v pohodlném pohybu, vyšší prašnost atd. Rozhodně je lepší naplánovat si zásadní úpravy a řešit je současně. Firma, která pak nabídne realizaci rozvodu topení i vody, je pak velkou výhodou. Nemusíte korigovat pracovní postup dvou řemeslníků, ladit časy provedení a vyhnete se velkým prodlevám. Ve výsledku ušetříte i část rozpočtu a budete se moct spolehnout na kvalitní provedení všech prací.